uk.sci.weather (UK Weather) (uk.sci.weather) For the discussion of daily weather events, chiefly affecting the UK and adjacent parts of Europe, both past and predicted. The discussion is open to all, but contributions on a practical scientific level are encouraged.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Old February 8th 06, 04:11 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: May 2005
Posts: 2,568
Default WU uploads ?

I've noticed over the last few weeks that my weather station has often
stopped uploading to the internet during the afternoon. When returning
home there is nothing obviously wrong with the PC other than
WeatherLink 5.6 has locked up (the various windows, bulletin and upload
screens) appear bank with the hour glass. I'm beginning to suspect that
WU is not uploading properly at 'their' end, hence the upload process
is stalled. Sometimes I've noticed that an hour or two goes by and it
all starts to update again. I also have the Davis uploads and ARPS
which also get suspended too. It is possible that it's the APRS
uploads, although it tends to skip if it doesn't connect during the
process.

Anyone else experiencing the same problem?

Keith (Southend)
http://www.southendweather.net


  #2   Report Post  
Old February 8th 06, 05:47 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Jul 2003
Posts: 1,236
Default WU uploads ?

Keith (Southend)G wrote:

Anyone else experiencing the same problem?


My log shows a timeout while attempting to update WU on these occasions
since 1st Feb. I normally update every 15 minutes.

03/02/2006 13:32:31
03/02/2006 14:32:04
03/02/2006 22:02:58
03/02/2006 22:47:55
03/02/2006 23:02:40
04/02/2006 00:02:33
04/02/2006 01:02:37
04/02/2006 02:47:38
04/02/2006 06:32:35
04/02/2006 07:17:46
05/02/2006 11:31:21
06/02/2006 02:46:22
08/02/2006 15:01:24
08/02/2006 16:16:23
08/02/2006 16:47:04
--
Steve Loft, Glenlivet. 200m ASL
Weather and webcam:
http://www.livet.org.uk/weather
  #3   Report Post  
Old February 8th 06, 06:15 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Jul 2003
Posts: 1,646
Default WU uploads ?



I've noticed over the last few weeks that my weather station has often
stopped uploading to the internet during the afternoon. When returning
home there is nothing obviously wrong with the PC other than
WeatherLink 5.6 has locked up (the various windows, bulletin and upload
screens) appear bank with the hour glass. I'm beginning to suspect that
WU is not uploading properly at 'their' end, hence the upload process
is stalled. Sometimes I've noticed that an hour or two goes by and it
all starts to update again. I also have the Davis uploads and ARPS
which also get suspended too. It is possible that it's the APRS
uploads, although it tends to skip if it doesn't connect during the
process.

Anyone else experiencing the same problem?

Keith (Southend)



Keith, you may recall my recent saga over Weatherlink 5.6 occasionally
freezing on upload. After much Googling around I discovered a forum
dedicated to Mailwasher (which I use). Apparently there is a problem with
Mailwasher where you think you've closed it but it's operating in the
background causing the PC to run slowly with associated upload problems. Now
I make doubly sure it's turned off after using it and the upload problem no
longer occurs. Weatherlink upload also stalls from time to time on upload
if Bulletin mode is left on. In my experience this has been a 'feature' of
various versions of WL across a range of PCs. My experience of WU is that
this is generally reliable for upload and when occasional problems do occur
it is often the result of the WU software people carrying out an upgrade.
Best way to check is if other sites using WU are working. I usually check
yours:-). APRS is a bit of a puzzle. I've noticed gaps in the record despite
WL uploading fine to my website and to WU. In addition APRS only accepts
live data for upload.
See what clues Windows Task Manager gives you about processes operating on
your PC. I also regularly check File-View-Log on WL to see what is (or not)
going on

All the best

--
George in Epping, West Essex (107m asl)
www.eppingweather.co.uk
www.winter1947.co.uk


  #4   Report Post  
Old February 8th 06, 06:50 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Jan 2006
Posts: 17
Default WU uploads ?


"Keith (Southend)G" wrote in message
oups.com...
I've noticed over the last few weeks that my weather station has often
stopped uploading to the internet during the afternoon. When returning
home there is nothing obviously wrong with the PC other than
WeatherLink 5.6 has locked up (the various windows, bulletin and upload
screens) appear bank with the hour glass. I'm beginning to suspect that
WU is not uploading properly at 'their' end, hence the upload process
is stalled. Sometimes I've noticed that an hour or two goes by and it
all starts to update again. I also have the Davis uploads and ARPS
which also get suspended too. It is possible that it's the APRS
uploads, although it tends to skip if it doesn't connect during the
process.

Anyone else experiencing the same problem?

Keith (Southend)
http://www.southendweather.net


yep, I know what you mean, this is the reason why I no longer report to WU.
Been mostly fine since.....

www.weatherwise.org.uk



  #5   Report Post  
Old February 8th 06, 07:20 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Sep 2005
Posts: 98
Default WU uploads ?

08/02/2006 15:16:24 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 15:31:27 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 15:46:47 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 16:01:48 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 16:31:45 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 17:01:44 : An error has occurred during the Wunderground update


Me to - hope it helps
_______________________________
Paul Crabtree
Brampton, Cumbria
117m A.S.L
www.bramptonweather.co.uk
"Keith (Southend)G" wrote in message
oups.com...
I've noticed over the last few weeks that my weather station has often
stopped uploading to the internet during the afternoon. When returning
home there is nothing obviously wrong with the PC other than
WeatherLink 5.6 has locked up (the various windows, bulletin and upload
screens) appear bank with the hour glass. I'm beginning to suspect that
WU is not uploading properly at 'their' end, hence the upload process
is stalled. Sometimes I've noticed that an hour or two goes by and it
all starts to update again. I also have the Davis uploads and ARPS
which also get suspended too. It is possible that it's the APRS
uploads, although it tends to skip if it doesn't connect during the
process.

Anyone else experiencing the same problem?

Keith (Southend)
http://www.southendweather.net





  #6   Report Post  
Old February 8th 06, 10:03 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Oct 2005
Posts: 446
Default WU uploads ?

Paul Crabtree wrote:
08/02/2006 15:16:24 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 15:31:27 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 15:46:47 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 16:01:48 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 16:31:45 : An error has occurred during the Wunderground update

08/02/2006 17:01:44 : An error has occurred during the Wunderground update


Me to - hope it helps
_______________________________
Paul Crabtree
Brampton, Cumbria
117m A.S.L
www.bramptonweather.co.uk
"Keith (Southend)G" wrote in message
oups.com...
I've noticed over the last few weeks that my weather station has often
stopped uploading to the internet during the afternoon. When returning
home there is nothing obviously wrong with the PC other than
WeatherLink 5.6 has locked up (the various windows, bulletin and upload
screens) appear bank with the hour glass. I'm beginning to suspect that
WU is not uploading properly at 'their' end, hence the upload process
is stalled. Sometimes I've noticed that an hour or two goes by and it
all starts to update again. I also have the Davis uploads and ARPS
which also get suspended too. It is possible that it's the APRS
uploads, although it tends to skip if it doesn't connect during the
process.

Anyone else experiencing the same problem?

Keith (Southend)
http://www.southendweather.net




08/02/06 16:02 (Leigh) Duplicate entry 'IESSEXSO1-2006-02-08 14:00:00'
for key 1
08/02/06 16:02 (Leigh) Weather Underground ERR - Opening URL 12002
WeatherLink wll retry.
08/02/06 15:02 (Leigh) Duplicate entry 'IESSEXSO1-2006-02-08 13:50:00'
for key 1
08/02/06 15:02 (Leigh) Weather Underground ERR - Opening URL 12002
WeatherLink wll retry.
08/02/06 14:02 (Leigh) Successfully uploaded APRS.

Yep WU seems to be the problem, but it always happens early afternoon, Mmm?

Keith (Southend)

http://www.southendweather.net
  #7   Report Post  
Old February 9th 06, 08:24 AM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Jul 2003
Posts: 386
Default WU uploads ?

Keith et al: Are you using the latest version of the WU add-in? We
don't upload to WU here so I can't comment at first hand but I'm aware
that this issue has been around in other forums for a bit and some
seem to have achieved a fix with the latest WU add-in version. One
recent thread is:

http://tinyurl.com/8m2v8

NB AIUI you'll need to be running v5.5 or preferably v5.6 of WL. If
you're using an older WL version this won't be relevant except in the
sense that WU have I think changed the way their servers operate from
what was fully compatible with earlier WL versions.

Basically I think this is largely caused by the fact that WU write
their own add-in to interact with their own servers (ie this is part
of the overall add-in philosophy and it's not anything directly to do
with the Davis programmers). And it sounds as if a previous add-in
version wasn't 100% robust.

John Dann
www.weatherstations.co.uk
  #8   Report Post  
Old February 9th 06, 09:33 AM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: May 2005
Posts: 2,568
Default WU uploads ?

Thanks John for pointing this out, I wasn't aware there had been an
update. I note one of the changes..
+ added 10 second timeout to observation uploads in case WUnderground
is unreachable

Incidentally, it's not obvious whether this is applicable to WMII
installations. I currently also have WeatherLink v5.6 installed.

snip
New! WeatherLink Weather Underground Expansion Module (necessary for
WeatherLink 5.5.1 and higher, click to download) (Help)
OLD WeatherLink Weather Underground Expansion Module Only for Weather
Monitor II stations (necessary for WeatherLink 5.5.1 and higher, click
to download) (Help)
snip

However, I will try to apply this new .dll file later when I get home
as I currently have WU disabled to see if it carry's on running through
the day.

Many thanks

Keith (Southend)
http://www.southendweather.net

John Dann wrote:
Keith et al: Are you using the latest version of the WU add-in? We
don't upload to WU here so I can't comment at first hand but I'm aware
that this issue has been around in other forums for a bit and some
seem to have achieved a fix with the latest WU add-in version. One
recent thread is:

http://tinyurl.com/8m2v8

NB AIUI you'll need to be running v5.5 or preferably v5.6 of WL. If
you're using an older WL version this won't be relevant except in the
sense that WU have I think changed the way their servers operate from
what was fully compatible with earlier WL versions.

Basically I think this is largely caused by the fact that WU write
their own add-in to interact with their own servers (ie this is part
of the overall add-in philosophy and it's not anything directly to do
with the Davis programmers). And it sounds as if a previous add-in
version wasn't 100% robust.

John Dann
www.weatherstations.co.uk


  #9   Report Post  
Old February 9th 06, 07:33 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Oct 2005
Posts: 446
Default WU uploads ?

Keith (Southend)G wrote:
Thanks John for pointing this out, I wasn't aware there had been an
update. I note one of the changes..
+ added 10 second timeout to observation uploads in case WUnderground
is unreachable

Incidentally, it's not obvious whether this is applicable to WMII
installations. I currently also have WeatherLink v5.6 installed.

snip
New! WeatherLink Weather Underground Expansion Module (necessary for
WeatherLink 5.5.1 and higher, click to download) (Help)
OLD WeatherLink Weather Underground Expansion Module Only for Weather
Monitor II stations (necessary for WeatherLink 5.5.1 and higher, click
to download) (Help)
snip

However, I will try to apply this new .dll file later when I get home
as I currently have WU disabled to see if it carry's on running through
the day.

Many thanks

Keith (Southend)
http://www.southendweather.net

John Dann wrote:
Keith et al: Are you using the latest version of the WU add-in? We
don't upload to WU here so I can't comment at first hand but I'm aware
that this issue has been around in other forums for a bit and some
seem to have achieved a fix with the latest WU add-in version. One
recent thread is:

http://tinyurl.com/8m2v8

NB AIUI you'll need to be running v5.5 or preferably v5.6 of WL. If
you're using an older WL version this won't be relevant except in the
sense that WU have I think changed the way their servers operate from
what was fully compatible with earlier WL versions.

Basically I think this is largely caused by the fact that WU write
their own add-in to interact with their own servers (ie this is part
of the overall add-in philosophy and it's not anything directly to do
with the Davis programmers). And it sounds as if a previous add-in
version wasn't 100% robust.

John Dann
www.weatherstations.co.uk



Installed new module, took a number of attempts and time re-stamps
before it uploaded, as it kept stalling halfway through. All the numbers
appear to be ok, no corrupt data etc, will just see how it goes, as they
say "time will tell".

Keith (Southend)
http:\\www.southendweather.net
  #10   Report Post  
Old February 10th 06, 08:52 PM posted to uk.sci.weather
external usenet poster
 
First recorded activity by Weather-Banter: Oct 2005
Posts: 446
Default WU uploads ?

Seems to be less reliable than ever now!

I reset the time-stamp but then it get halfway through uploading and
stalls. I've not yet seen it 'skip' WU after 10 seconds in the 20 to 30
times I've seen it stall.

Keith (Southend)
http:\\www.southemdweather.net


Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WeatherlinkIP uploads to Weather Underground John Dann uk.sci.weather (UK Weather) 0 May 31st 08 07:34 AM


All times are GMT. The time now is 05:36 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2017 Weather Banter.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about Weather"

 

Copyright © 2017